Liczba postów: 20
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
 przykro słyszeć, oby udało się temat ogarnąć przed zlotem. Trzym się i ciśnij gościa/ubezpieczenie.
Ogólnie coś pechowo, koleżanka, której sprzedałem swoją Hankę miała podobną sytuację jakoś z miesiąc temu. Pan z pasa po lewo obok na starcie z pod świateł wbił się przed nią, po czym gwałtownie zahamował, żeby skręcić w prawo. Nie zdążyła zahamować, kierowniczka trochę poobijana, moto z pogiętym przodem (co najmniej lagi, nie wiadomo jak felga, golenie, rama), urwane zegary i lusterka, połamane plastiki, urwany lewy set i pedał zmiany biegów. Gościu nie przyznał się do sprawstwa, więc będzie kopanie się w sądzie.
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
(05-14-2018, 05:41 PM)Xeno napisał(a): przykro słyszeć, oby udało się temat ogarnąć przed zlotem. Trzym się i ciśnij gościa/ubezpieczenie.
Ogólnie coś pechowo, koleżanka, której sprzedałem swoją Hankę miała podobną sytuację jakoś z miesiąc temu. Pan z pasa po lewo obok na starcie z pod świateł wbił się przed nią, po czym gwałtownie zahamował, żeby skręcić w prawo. Nie zdążyła zahamować, kierowniczka trochę poobijana, moto z pogiętym przodem (co najmniej lagi, nie wiadomo jak felga, golenie, rama), urwane zegary i lusterka, połamane plastiki, urwany lewy set i pedał zmiany biegów. Gościu nie przyznał się do sprawstwa, więc będzie kopanie się w sądzie.
Jak uda sie przed zlotem to to bedzie cud normalnie  . Tak cisne caly czas ubezpieczalnie, rzeczoznawca jednak jutro przyjedzie... akurat pan który mi wyjechal przynaje się do winy, to faktycznie bardzo podobnie bo u mnie tez zerwany pedał zmiany biegow, owiewki, lampa, wgneciony wydech (leovince  ), wygięte lagi, podobno coś cieklo z moto więc motocyklisci ktorzy mi pomagali odłączyli akumulator...
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Najważniejsze, aby wydusić jak najwięcej kasy od ubezpieczyciela, aby wystarczyło na wszystkie naprawy.
Liczba postów: 48
Reputacja:
0
Aż żal patrzeć na wiaderko. Matiz za to dostał za swoje. Wygląda jakby miał bliskie spotkanie z osobowką, a nie motocyklem (niebieska konserwa). Najprawdopodobniej szkoda będzie całkowita. Myślę że Honda Pomorski wyceni ją na ok 7 tys. Możesz powalczyć z ubezpieczalnią , albo wziąść co Ci dadzą i na własną rękę skompletować części i oddać do nieautoryzowanego serwisu do poskładania, albo za piwko sami Ci ją poskladamy ????
Reputacja:
0
(05-25-2018, 11:09 PM)CinekGDA napisał(a): Aż żal patrzeć na wiaderko. Matiz za to dostał za swoje. Wygląda jakby miał bliskie spotkanie z osobowką, a nie motocyklem (niebieska konserwa). Najprawdopodobniej szkoda będzie całkowita. Myślę że Honda Pomorski wyceni ją na ok 7 tys. Możesz powalczyć z ubezpieczalnią , albo wziąść co Ci dadzą i na własną rękę skompletować części i oddać do nieautoryzowanego serwisu do poskładania, albo za piwko sami Ci ją poskladamy ????
haha propozycja z piwkiem interesująca  Pzu stwierdzilo szkode całkowitą i chcą mi dać niesamowicie śmieszne pieniądze(praktycznie polowę za tyle za ile planowałam sprzedać Hankę we wrześniu), trzy razy wysyłałam im odwolanie mailowo, oczywiście gnojki nie odpowiadają, więc wysłałam odwolanie pocztą z potwierdzeniem odbioru, jeżeli to nie poskutkuje to niestety chyba będę musiała złozyć pozew do sądu...
Liczba postów: 48
Reputacja:
0
Ciekawe na ile Ci ja wycenili? Jeśli i tak chciałaś ją sprzedać to im ją oddaj. Dadzą Ci teraz ta połowę, a jak ją sprzedadzą handlarzowi, to dadzą to co od niego dostali, plus to co ewentualnie zabraknie do kwoty z wyceny. Oczywiście upewnij się gdzieś czy czegos nie namieszalem. Idziesz na A, czy zmieniasz rodzaj motka?
Reputacja:
0
(05-27-2018, 10:28 PM)CinekGDA napisał(a): Ciekawe na ile Ci ja wycenili? Jeśli i tak chciałaś ją sprzedać to im ją oddaj. Dadzą Ci teraz ta połowę, a jak ją sprzedadzą handlarzowi, to dadzą to co od niego dostali, plus to co ewentualnie zabraknie do kwoty z wyceny. Oczywiście upewnij się gdzieś czy czegos nie namieszalem. Idziesz na A, czy zmieniasz rodzaj motka?
wlasnie rzecz w tym ze wycenili ja na 4650 w stanie przed wypadkiem (chcialam sprzedac za 7.800min) ale chcą mi wypłacić 2700zł+1950zł za części, a to kompletnie mi sie nie opłaca, biorąc pod uwagę ze silnik i rama sa całe... :/ idę na A2 i przesiadam się na mocniejszą maszynę
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Liczba postów: 32
Reputacja:
0
jak przedlift to i LCD działa to chętny na zegary jestem ;-)
|