Tak, ale nie uważam, że Haynes puścił by instrukcję z błędem, a jeśli by się już taki trafił, nie poprawili by tego wydając poprawioną wersję.
Fotom, zwróć uwagę na kolejność działań przy synchronizacji w manualu Hondy.
1. ustawić obroty na 1500
2. sprawdzić różnicę
3. zrobić synchronizację.
4. dodać kilkakrotnie gazu i sprawdzić ponownie synchronizację.
5. poskładać moto.
Jak dla mnie, jeśli miała by być ustawiona różnica, to była by o tym jasna informacja w pkt 3 gdy ustawiamy synchro, wraz z informacją na którym gaźniku ma być niższe podciśnienie, a na którym wyższe, a nie w pkt. 2, gdzie sprawdzamy czy odchyłka nie jest poza dopuszczalnym zakresem.
Jeśli nie przekonuje Was to co przedstawiłem, to nie mam innych dowodów/argumentów. Każdy robi tak jak uważa.
Chcę tylko, żebyście zastanowili się nad tym co przedstawiłem i postarali się przeanalizować jakie efekty da fizycznie ustawienie różnego podciśnienia, a jakie da ustawienie identycznego.
Ja nie jestem inżynierem, tylko analitykiem, a mechaniką zajmuję się ... nie zawodowo, ale trochę częściej niż hobbystycznie. Wystarczy, że porozmawiacie o tym z kimś mądrzejszym, zamiast czerpać wiedzę wyłącznie z internetu
BTW, kto z Was informację o ustawieniu różnego podciśnienia zaczerpnął z innego źródła niż forum i dlaczego tyle kontrowersji zawsze budzi to, który gaźnik ma mieć niższe/wyższe podciśnienie