02-27-2016, 09:21 PM
Kupiłem to samo co koledzy i po dwóch użyciach powyginane . Jestem zbyt leniwy żeby kłócić się z gościem , przerobiłem ją sam . zamiast tandetnej rureczki bocznej dałem kawał metalowego pręta , i tu powstał następny problem , sprężynka dostarczona przez delikwenta nie dość że była za szeroka ( nie mieściła się między rurą wydechową a ramą rocznik 2008 ) to jeszcze okazała się za słaba ( przy delikatnym nacisku motocykla dzwoniła ) Musiałem zamówić od hondy CBR za 22 zł z kosztami ( Sprężyna stopki centralnej podwójna Larsson Polska sp. z o.o za 10,41 zł/szt. ) teraz to działa bardzo dobrze , chociaż mogłem zrobić troszkę dłuższą poprzeczkę boczną bo jest miejsce i łatwiej by się podnosiło motocykl.
P.S. Założenie tej nowej sprężynki to po prostu masakra bez pomocy kumpla nie dał bym rady , trzeba we dwóch . Najpierw zakładamy sprężynki a następnie siłujemy się ze stopką aby włożyć bolce , da się to zrobić tylko trzeba użyć nie mało siły , inne pomysły spełzły na panewce . Jeżeli ktoś nie ma spawacza czasu miejsca to naturalnie powinien to reklamować , bo jest to niedopracowany bubel .
P.S. Założenie tej nowej sprężynki to po prostu masakra bez pomocy kumpla nie dał bym rady , trzeba we dwóch . Najpierw zakładamy sprężynki a następnie siłujemy się ze stopką aby włożyć bolce , da się to zrobić tylko trzeba użyć nie mało siły , inne pomysły spełzły na panewce . Jeżeli ktoś nie ma spawacza czasu miejsca to naturalnie powinien to reklamować , bo jest to niedopracowany bubel .
LWG